Barna magvas formakenyér

 

Barna magvas formakenyér

Glutén-és laktózmentesen!

Annyi de annyi bevált kenyér recept van a blogomon, hogy meg sem tudom számolni :) De én így is mindig újítok. Ma egy sokadik verzió készült, így..

 

 

 

Hozzávalók:

- 100 gr Schär Mix B liszt
- 50 gr Schär Brot Mix Dunkel liszt
- 150 gr Beiker liszt
- 1 ek hajdinapehely
- 1 ek tápióka keményítő
- 1 tk cukor
- 1 kk só
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 150 ml laktózmentes langyos tej
- 150 ml langyos víz
- 3 ek kókuszolaj

Csak vízzel, tej nélkül is kiválóan működik ez a recept.

A szárazanyagokat a dagasztógép táljába mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem a langyos tej+ víz keverékét és elkezdtem dagasztani a tésztát. Miután összeállt, hozzáadtam a 3 ek olajat is, majd tovább dagasztottam úgy 5-6 percig. Egy hosszúkás formát kikentem olajjal, megszórtam rizsliszttel és a tésztát olajos kanállal belekanalaztam. Tetejét elsimítottam és éles késsel bevágtam. Konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztettem 40 percet..

Tetejét lekentem olajjal és 200 fokos sütőben 10 percet, majd 180 fokon további 25-30 percet sütöttem. De mivel minden sütő máshogy süt, így ez az idő sütőfüggő!

Íme a kenyérkém :)

Miután kihűlt, felvágtam..

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza