Barna kenyér

 

Barna kenyér

Mindennapi kenyerem :)

Hozzávalók:

- 260 gr Schär Brot Mix Dunkel liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 70 gr Mester házi kenyérliszt (itt kapható)
- 1 csomag Dr.Oetker porélesztő

- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 350 ml hideg víz
- 2 ek kókuszolaj vagy sima olaj

A kétféle lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Beleszórtam a porélsztőt és újból összekevertem, majd ráöntöttem a vizet és elkezdtem dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, hozzáadtam a két evőkanál olajat is és tovább dagasztottam, kb. 3-4 percig. A tésztát olajos kézzel vettem ki a tálból, tenyerem között gombóccá formáztam, majd sütőpapíros tepsibe tettem. Tetejét olajos pengéjű éles késsel pár helyen bevágtam..

..50 fokos sütőben 40 percet kelesztettem. Ez idő alatt ilyen szépen megnőtt..

Tetejét lekentem olajjal, vékonyan megszórtam rizsliszttel..

..sütő hőfokát 210-re állíttottam és így sütöttem kb.6-8 percig. Visszatettem a hőfokot 180-ra és további 18-20 percet sütöttem még.

Miután teljesen kihűlt, akkor szeleteltem..

Nagyon szeretem, jó ideje így sütöm magamnak a kenyeret :) és a szuper végeredmény örömére készítettem is egy tök finom szendvicset :) :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza