Alba fehér cipó

 

Alba fehér cipó

Glutén, tej, tojás, kukorica, búzakeményítő, szója és lupinmentes!

Glutén, tej, tojás, kukorica, búzakeményítő, szója és lupinmentes lisztkeverék az új Glutenno Alba fehér cipó lisztkeverék, ez:

Kipróbáltm a csomagoláson szereprő recept szerint a cipót. Hát mondanom sem kell, hogy egy igazi, ropogós héjú, kemencében sült kenyérre hasonlító végeredményt kaptam. Szabályosan pattogott és ropogott a héja mikor kihűlt állapotban szeleteltem :) Nagyon puha bélzetű, szép, lyukacsos kenyeret sütöttem az alábbi recept alapján..

Hozzávalók:

- 250 gr Glutenno Alba fehér cipó lisztkeverék (itt kapható)
- 1 tk Dr.Oetker porélesztő
- 1 tk cukor
- 1 csapott tk só
- 210 ml langyos víz
- 1 ek kókuszolaj

A lisztet egy keverőtálba mértem, hozzáadtam a porélesztőt, sót, cukrot és kanállal összekevertem.A langyos vízhez öntöttem a kókuszolajat és a kettő egyvelegét a liszthez öntöttem és egy kanállal összekevertem. A tésztát a keverőtálban hagytam, folpackkal letakartam és meleg helyen 45 percet kelesztettem. A sütő hőfokát 230-ra állítottam, egy kisebb tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tésztát vizes kézzel vettem ki a tálból, egy pofás kis cipót formáztam belőle aminek a tetejét vizes késsel bevágtam és a tetejét rizsliszttel megszórtam...

A sütő hőfokát 210-re visszavettem és betettem a kenyeret sülni. Kb. 45 perc alatt kész is lett..

...és hagytam hogy teljesen kihűljön..

Szeletelve:

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza