
Glutén-, tej- és tojásmentesen
Nagyon szeretem az új olasz Piaceri Mediterranei termékeket. Rengeteg minden megtalálható már a kínálatukban: liszt, különféle tészták, sós kréker, kekszek stb.. A liszt nálam befutó, mennyei finom kenyeret sütök belőle, annek receptjét itt megtaláljátok. Most vacsira készítettem egy virslis finomságot a következőképpen...
A tészta hozzávalói:
- 250 g Piaceri Mediterranei kenyérliszt (itt megvásárolható: Egészségmarket)
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 3 g porélesztő
- 200 ml langyos víz
- 2 ek olaj
Töltelék: virsli
Kenéshez: ketchuo+olaj keveréke
A lisztet kimértem egy tálba, hozzáadtam a lisztet, sót, cukrot, vizet és az egészet kézi robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam majd a végén hozzáadtam az olajat is, kevertem rajta még párat. A tálat egy konyharuhával letakartam és hagytam kelni a tésztát kb. 30-35 percig. A megelt tésztát kevés olajjal lekent szilikon lapra borítottam és két részre osztottam. Az egyik tésztagombócot olajos kézzel ellapítottam...
(Itt újra és újra kitérek a jól bevált és sokak által használt gumikesztyűs módszeremre. Aki követi a blogomat, tudja hogy ha tésztagyúrás vagy kelt tészta készítés van napirenden, akkor azt csak és kizárólag eldobható gumikesztyűben teszem. Higgyétek el, milliószor könnyebb így bánni a tésztával, próbáljátok ki!)
A virslit feldaraboltam és a tészta szélére tettem...
..majd a tészta széleit ráhajtotam..
A behajtott részt kb. 3 centinkánt bevágram és egyet fordítottam a tésztán...
A tészta közepére egy-egy teáskanál ketchup+pizzakrém keverékét kentem...
..és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 percet sütöttem, majd kihúztam a tepsit, reszelt sajtot szórtam a közepére
(ez lehet tejmentes verzió is) és visszatoltam további 15-20 percre sülni.
Íme a virágos végeredmény ☺️
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika