Virslis tekercs

 

Virslis tekercs

Kelt tésztába bújtatott virslis finomság, glutén-és tejmentesen 45 perc alatt!

Többször készítettem már ezt a nagyon egyszerű virslis finomságot. Semmi extra nem kell hozzá, csak egy jó kenyérliszt illetve virsli, no meg pár apró alapanyag :)

Kövesd blogomat a facebokkon is! facebook.com/glutenmentes.ovezet

Hozávalók:

- 250 gr Mester Család házi kenyérliszt (itt kapható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 2 gr Dr.Oetker poréslztő
- 280 ml hideg!! víz
- 1 ek olaj

Kell még:

- glutén-és laktózmentes virsli
- kevés olaj a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz (elhagyható) 

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozáadtam a porélesztőt, meg int kevertem rajta egyet, majd beleöntöttem a hideg vizet és kézi robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát, végül hozzáadtam az olajat is és még 1-2 percig dagasztottam. Meleg helyen (én 50 fokos sütőben) 30-35 percet kelesztettem. Egy szilikon lapot kevés olajjal lekentem és a megkelt tésztáből kisebb, kb. öklömnyi gombócokat csíptem és az enyhén olajozott felületen rúddá sodortam..

..és a virslire csavartam.. (nem szabad szorosan, mert a virsli sütés közben meg fog dagadni...

A virsliket sütőpapíros tepsibe rakosgattam..

..és visszatettem meleg helyre még kb. 10 percre kelni. Ezután lekentem olajjal, megszórtam szezámmaggal...

180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütöttem..

Nagyon finom és laktató :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza