Virslis pávaszem

 

Virslis pávaszem

Sós kelt tésztába göngyölt virsli, ketchuppal töltve.

Megint egy újabb kelt tészta variáció...

Mostanában nagyon sok kelt tésztát készítettem már, de ezt a virslis verziót még nem.. most eljött az ideje a próbának! :)

A tészta hozzávalói a következők:

- 500 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 350 ml langyos víz
- 1 csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk cukor
- 1 kk só
- 4 ek olaj

A töltelékhez:
- 2 ek ketchup
- 1 tojás
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 pár glutén-és laktózmentes virsli

A tészta hozzávalóiból rugalmas kelt tésztát dagsztottam..

.. majd egy rizsliszttel megszórt szilikon lapon téglalap alakúra nyújtottam..

A tojást és a ketcupot összekevertem, megkentem vele a tésztát, de kb 1 evőkanálnyi mennyiséget megkagytam a későbbi kenéshez...

.. megszórtam reszelt sajttal és a két hosszabik felére fektettem a virsliket..

Mindkét oldalról -ahova a virsliket tettem- elkezdtem a tésztát a közepe felé feltekerni...

...majd miután feltekertem, kicsit össze is nyomkodtam középen..

Éles késsel kb. 1,5 centi széles csíkokra szeleteltem ...

és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tetttem a szemeket...

50 fokos sütőben keltek fél órát, tetejüket megkentem a maradék tojásos ketchupos keverékkel...

és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöttem.

Nagyon-nagyon finom! :)

(az eredeti recept 2013. januári Star/A te recepted című újságból származik)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza