Virslis maci Mester KenyérMix lisztből

 

Virslis maci Mester KenyérMix lisztből

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes

"Szeretnétek látni a végeredményt?  (én nem biztos  de azért lehet megmutatom!)" -ezt a kérdést tettem fel az ország legnagyobb, gluténmentes témával foglalkozó csoportjában. Az a helyzet, hogy kevesebb mint 2 óra alatt 680 lájkot kapott a fotó  ha végigolvassátok ezt a bejegyzést, megértitek miért! 

Az ehető macik hozzávalói:

- 250 g Mester Házi kenyérliszt vagy Mester KenyérMix liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 3 g Dr. Oetker porélesztő
- 210 ml sima csapvíz (nem meleg)
- 1 ek olaj

Kenéshez: olaj

A lisztet, sót, cukrot, egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a hideg vizet és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Olajos kézzel cipóvá formáztam és letakarva meleg helyen 35 percet kelesztettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. Olajozott szilikon lapra borítottam a tésztát, majd gumikesztyűs kézzel (és ez most tök komoly , aki olvassa a blogomat, az tudja hogy én az ilyen jellegű tésztákat mindig így készítem) kisebb adagokat csíptem belőle. Egészen pontosan 4 pici, egy közepes és egy nagyobb gombócot csíptem a tésztából. A 4 pici gombóc lett a fül és a láb. A közepeset kissé ellapítottam, az lett a maci feje, a nagyobb pedig a pocakja.  Gluténmentes virslit félbevágtam és a maci pocakjára nyomtam. Majd még két, nagyon pici tészta darabot csíptem a megkelt tésztából, abból pedig kezeket (durva túlzás ) formáztam. Így készült, ha szeretnétek, legközelebb videó formájában is megmutatom  ja, a szeme egész bors, de nyilván azt nem kell megenni.  

Itt az alap felállás:

A fenti receptben levő mennyiségből 4 db kb. 15 centi magas macim lett.

Sütőpapíros tepsibe tettem és meleg helyen (nálam 50 fokos sütő) további 10 percet kelesztettem. Tetejüket olajjal kentem le, de kacsazsírral is nagyon finom lesz!

Na és itt jött a baj!!! és most nem ér röhögni   illetve ér, de csak együttérzésből!  mivel, gm, tej és tojásmentes is és csak olajjal lett lekenve sütés előtt, ezért szerettem volna pici színt varázsolni neki, csak túl sok dolgot csinálok egyszerre  (hiába, ilyen az otthonról dolgozók sorsa ) szóval ha épp 3 másodperccel korábban kapom ki a sütőből, akkor nem így néz ki  néger macik lettek 

Nagyon puha, igazi fehér tésztás és kívül hihetetlenül ropogós! Mondjuk kifliként készítve is ilyen, a tanfolyamokon imádták akik megsütötték 

Úgyhogy ez ilyen lett! 

vissza