Vegán túrókrémes batyu Szafi lisztekből

 

Vegán túrókrémes batyu Szafi lisztekből

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, szénhidrátcsökkentett

Szabályosan odáig vagyok ezért a vegán túrókrémért!  Önmagában is tudnám enni, de próbáltam már palacsintába töltve, hűt úgy is isteni! Készült már belőle élesztő nélkül kelt tészta, különböző formában, de most végre megszületett a TÚRÓS BATYU!  Hú bakker, hogy ez mennyire nagyon finom!!! 

Hozzávalók:

  • 100 g Szafi Free expressz liszt 
  • 45 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék 
  • fél citrom reszelt héja
  • 45 g POR eritrit
  • 2 g só
  • 20 g almaecet
  • 170 g langyos víz 

Töltelék: Szafi blogján található vegán túrókrém, EZ

  • 75 g Szafi Reform Süteményliszt
  • 25 g Szafi Reform kókuszolaj (folyékony)
  • 35 g cocomas
  • 1 dl víz
  • 4 ek. frissen facsart citromlé 
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 1 tk útifűmaghéj 
  • 1 tk vanília kivonat

Kenéshez:

  • Szafi Free kajszibarack lekvár + pici kókuszolaj keveréke

Elsőként a hamis túrókrémet készítettem el, mert annak pár percet állnia kell hogy sűrű legyen. Ezután következett a tészta. (itt meg kell jegyeznem, hogy bénáztam  nem is kicsit! A krémhez használt cocomast nem ráztam fel és a doboz tetején található folyósabb "réteg" került a hozzávalókhoz, de kidobni semmiképp nem szerettem volna, így viszont lágyabb lett a massza! Emiatt szétnyomta a tésztát, így laposabb lett a batyu, de mondjuk ez cseppet sem változtat az élvezeti értékén! 

A tésztát így készítettem...

Az almaecetet, sót, vizet és reszelt citromhéjat egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta egyet, majd a liszteket is beleöntöttem és kézzel összegyúrtam az egészet. 15 percig hagytam állni a tésztát, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam.  

A tésztát kb. 4-5 mm vékonyra nyújtottam és 4 egyenlő részre vágtam..

A közepére tettem a töltelékből...

Majd a tészta két-két sarkát egymással szemben összecsíptem, picit összenyomtam...

Sütőpapíros tepsibe tettem...

Tetejét lekvár + pici kókuszolaj keverékével kentem le...

180 fokra előmelegített sütőbe tettem (alsó-felső sütéssel) és így sütöttem a batyukat 38 percig.

(a sütési idő mindig sütőfüggő, erre senki se alapozzon mert bár az én sütőm már 7 éves, de nemrég lett fűtőszál cserélve benne, így elég erősen süt)

Íme a végeredmény!  

Kissé nyomi, kissé lapos, ellenben NAGYON FINOM! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza