Vegán szilvalekváros mini croissant Szafi lisztekből

 

Vegán szilvalekváros mini croissant Szafi lisztekből

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, szénhidrátcsökkentett

Újabb szerelemgyerek született  Ezúttal egy fornettis mini croissantra hajazó finomságot sütöttem a jól bevált és sokak által lepróbált Szafi Free és Szafi Reform házasság receptből! 



Hozzávalók:

  • 100 g Szafi Free expressz liszt 
  • 45 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék 
  • fél citrom reszelt héja
  • 40 g POR eritrit
  • 2 g só
  • 20 g almaecet vagy frissen facsart citromlé
  • 170 g langyos víz 

Töltelék:

  • Szafi Free fahéjas szilva-szőlő lekvár

Kenéshez:

  • Szafi Free kajszibarack lekvár + pici kókuszolaj keveréke

Az almaecetet, sót, vizet és reszelt citromhéjat egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta egyet, majd a liszteket is beleöntöttem és kézzel összegyúrtam az egészet. 15 percig hagytam állni a tésztát, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam és 31 cm átmérőjű körré nyújtottam. A tésztalapot 12 cikkre osztottam...

Minden kis tészta cikken nyújtófával párszor átmentem majd a tészta végét az alábbi módon késsel bevágtam...

A fahéjas szilva-szőlő lekvárból egy-egy teáskanál mennyiséget tettem a tészta szélesebbik végére..

..majd az alábbi módon felcsavartam...

A mini croissantokat sütőpapíros tepsibe tettem...

Tetejét lekvár + pici kókuszolaj keverékével kentem le...

190 fokra előmelegített sütőbe tettem (alsó-felső sütéssel) és így sütöttem kb. 35-38 percet.

Ez a lekvár  és ez a tészta!  Úristen!
A vegán túrókrémes tésztáim után ez a következő ami mindent visz!!!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza