Túrós batyu Mester kelt tészta lisztből

 

Túrós batyu Mester kelt tészta lisztből

Glutén, laktóz és hozzáadott cukor nélkül. A tészta tejmentes!

Nem tudom eldönteni hogy túrós batyu vagy bukta imádó vagyok inkább! :) Lehet hogy egy égi jel volt, de most a batyura esett a választásom...

Hozzávalók:

- 250 gr Mester Család kelt tészta liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 140 ml langyos víz
- 4 gr Dr.Oetker porélesztő
- 1 db M-es tojás sárgája
- csipet só
- 40 gr eritrit
- 25-30 gr Liga margarin

A fenti alapanyagokkal a tészta tejmentes!

Töltelék:

- 250 gr laktózmentes túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk vaníliás por eritrit
- ízlés szerint tovább édesítve 

Tetejére:

- olvasztott Liga+ 1 ek laktózmentes tej keveréke

A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sót, eritritet és összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a langyos vizet majd kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Beleöntöttem az olvasztott vajat is és tovább dagasztottam. Miután összeállt a tészta, meleg helyen hagytam kelni 35-40 percet. Közben összeállítottam a tölteléket is. Kelesztés után rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam, majd kb. 3-4 mm vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam...

Majd 6 részre osztottam..

Mindegyik tésztalap közepére tettem a túrós töltelékből..

A tésztalapok széleit késsel kiigazítottam..

Majd az egymással szemben levő sarkokat összecsíptem..

A batyukat sütőpapíros tepsibe raktam..

Tetejüket olvasztott vaj+ tej keverékével kentem le (persze tojással is lehet) és 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt megsütöttem..

Imdádoom! :) Nagyon finom, illatos! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

 

vissza