Szénhidrátcsökkentett pudingos csiga Szafi Free lisztekből

 

Szénhidrátcsökkentett pudingos csiga Szafi Free lisztekből

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, szénhidrátcsökkentett, vegán

Hozzávalók:

  • 100 g Szafi Free expressz liszt vagy Szafi Free világos kenyérliszt
  • 45 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék 
  • fél citrom reszelt héja
  • 40 g POR eritrit
  • 2 g só
  • 20 g almaecet vagy frissen facsart citromlé
  • 170 g langyos víz 

Töltelék:

  • fél adag Szafi Free vaníliás zabpuding a csomagoláson található recept alapján elkészítve, tehát 200 ml mandulatej, 20 g eritrit, 25 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor
  • Szafi Free 100% pirosribizli gyümölcsvelő
  • pár szem fagyasztott vagy friss (én most épp fagyasztottat használtam) piros és feketeribizli

Kenéshez:

  • Szafi Free kajszibarack lekvár + pici kókuszolaj keveréke

Először elkészítettem a pudingot, majd hagytam kihűlni.

A tésztához az almaecetet, sót, vizet és reszelt citromhéjat egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta egyet, majd a liszteket is beleöntöttem és kézzel összegyúrtam az egészet. 15 percig hagytam állni a tésztát, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam és 30 x 24cm-es téglalapra nyújtottam. Megkentem a kihűlt töltelékkel és a rövidebbik oldalától fogva felcsavartam. 8 részre vágtam és sütőpapíros formába tettem. 

Néhány szem fagyasztott ribizlivel megszórtam..

..majd 100%-os gyümölcsvelő csorgattam rá (csak nagyon keveset, kb. 1-2 teáskanállal mindegyik csiguszra)

Tetejét lekvár + pici kókuszolaj keverékével kentem le, 190 fokra előmelegített sütőbe tettem (alsó-felső sütéssel) és így sütöttem kb. 35-40 percet.
(a sütési idő eltérő lehet)

Talán ez az első olyan Szafis kelt tésztám, aminek nem teszik a külalakja frissen sütve, bár mondjuk az ízélményen ez semmit sem változtat, mert annyira puha és krémes! Nagyon nehéz megvárni, hogy kihűljön!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza