Szénhidrátcsökkentett mákos kifli Szafi lisztekből

 

Szénhidrátcsökkentett mákos kifli Szafi lisztekből

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, szénhidrátcsökkentett

Hozzávalók:

  • 200 g Szafi Free expressz liszt 
  • 80 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék 
  • 1 citrom reszelt héja
  • 40 g POR eritrit
  • 4 g só
  • 40 g almaecet vagy frissen facsart citromlé
  • 340 g langyos víz 

A máktöltelék receptje ITT található: 

Kenéshez:

  • Szafi Free kajszibarack lekvár + pici kókuszolaj keveréke

Az almaecetet, sót, vizet és reszelt citromhéjat egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta egyet, majd a liszteket is beleöntöttem és kézzel összegyúrtam az egészet. 15 percig hagytam állni a tésztát, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam és 37 cm átmérőjű körré nyújtottam. A tésztalapot 8 cikkre osztottam, a tészta szélesebbik végére tettem a töltelékből majd felcsavartam.

Sütőpapíros tepsibe tettem, tetejét lekvárral kentem le és 190 fokra előmelegített sütőbe tettem (alsó-felső sütéssel). Így sütöttem kb. 40-42 percet. (a sütési idő eltérő lehet)

Nagyon-nagyon finom! Ez a tészta annyira habkönnyű!!!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza