Szénhidrátcsökkentett csíkos csiga Szafi lisztekből

 

Szénhidrátcsökkentett csíkos csiga Szafi lisztekből

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes, szójamentes, zsírszegény, vegán

Életem legfinomabb csíkos kalács receptjét vettem alapul ehhez a csigához! Lényegében ugyan úgy készült mint a kalács, csak a végső forma lett más. 

Kalács recept ITT!

A változás csupán annyi, hogy most nem citromhéjat, hanem narancshéjat tettem bele. :)

Hozzávalók a világos tésztához:

  • 100 g Szafi Free Expressz liszt
  • 45 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék (itt megvásárolható) 
  • fél narancs reszelt héja
  • 45 g POR eritrit
  • 2 g só
  • 20 g almaecet vagy frissen facsart citromlé
  • 170 g langyos víz 

Hozzávalók a kakaós tésztához:

  • 100 g Szafi Free Expressz liszt vagy Szafi Free hilágos kenyérliszt
  • 45 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék (itt megvásárolható) 
  • fél narancs reszelt héja
  • 50 g POR eritrit
  • 15 g kakaópor
  • 2 g só
  • 20 g almaecet vagy frissen facsart citromlé
  • 170 g langyos víz 

Tetejére:

  • Szafi Free kajszibarack lekvár + pici kókuszolaj keveréke

Összeállítottam a két tésztát. Először a világosat, majd a kakaósat.

Az almaecetet, sót, vizet és reszelt narancshéjat egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta egyet, majd a liszteket is beleöntöttem és kézzel összegyúrtam az egészet. 15 percig hagytam állni a tésztát, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam. Ugyan így tettem a másik adag tésztával is, csak értelem szerűen a kakaóport is hozzáadtam, szintén összegyúrtam és állni hagytam.  

A tészta egyébként nagyon jó állagú, könnyen kezelhető, könnyen nyújtható és nagyon illatos! 

Pihentetés után  téglalap alakúra, 22x34 cm méretűre nyújtottam mindkét lapot. Alulra tettem a világos tésztát, majd rá a kakaósat, majd átmentem rajta párszor nyújtófával és a rövidebbik!!! oldalától kezdve felcsavartam.

3 centi széles csíkokra vágtam...

Sütőpapíros tepsibe tettem, körben lekentem lekvárral..

180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 45 percet sütöttem.
(a sütési idő eltérő lehet)

Annyira finom puha és olyan jó állagú a tészta, szép lyukacsos! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza