Szafi Free csokis-fahéjas csiga dupla kivitelben

 

Szafi Free csokis-fahéjas csiga dupla kivitelben

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes

Már nagyon sokszor elkészítettem ezt a finomságot, 

- 150 gr Szafi Free Expressz lisztkeverék (itt megvásárolható)
- 70 gr Szafi Fitt poreritrit (itt megvásárolható)
- csipet só
- 10 gr reszelt citromhéj
- 10 gr almaecet  
- 140 gr víz
+ kb. 5 gr Szafi Free Expressz lisztkeverék a gyúráshoz

A töltelék hozzávalói:

- 35 gr kakaópor
- 1 tk őrölt fahéj
- 50 gr Szafi Fitt por eritrit
- 60 gr víz 

Kenéshez:

- folyékony lekvár, olaj

A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és kézzel összekevertem majd kb. 5 percet állni hagytam. Totál folyós a tészta, de NEM szabad egy pici lisztet sem pluszban hozzáadni! Amíg pihen, szépen összeáll majd. :) Közben elkészítettem a csokikrémet. Ehhez a vizet, poreritritet, kakaóport és fahéjat alaposan összekevertem. Tök jó sűrű krém lett. A tésztát kevés liszttel megszórt szilikon lapon párszor átgyúrtam, két részre osztottam és egyenként téglalap alakúra nyújtottam. Az egyik tésztalapot megkentem a kakaós-fahéjas krémmel, majd a másik kinyújtott tésztalapot ráborítottam...

Hosszában csíkokra vágtam. A tésztacsíkokat ellentétes irányban felcsavartam, az alábbi módon..

A csigákat Szafi Free kajszibarack lekvárral kentem le és 160 fokra előmelegített sütőben sütöttem 20 percet, majd kivettem, lefújtam
olajsray-vel és 2 percre visszatoltam.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza