Sonkás-zöldséges pizza Glutenno Napoli pizzalisztből

 

Sonkás-zöldséges pizza Glutenno Napoli pizzalisztből

Glutén, laktóz, tojás, szója, lupin és búzakeményítőmentes!

Ma is lisztet teszteltem :) Méghozzá a nemrég megjelent Glutenno termékcsalád Napoli pizza lisztkeverékét. Minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy nincs gluténmentes íze ennek a tésztának sem. Én nem tudom mi ennek az oka, de állatira örülök neki! :) Erről a lisztről van szó..

Követtem a liszt csomagolásán levő receptet, tehát az én pizzám így készült..

Hozzávalók 2 db kb 20-25 centi átmérőjű pizzához:

- egy tasak, azaz 250 gr Glutenno Napoli pizza lisztkeverék (itt kapható)
- 1 tk Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk cukor
- 1 csapott tk só
- 210 ml langyos víz
- 1 ek kókuszolaj (lemértem, 20 ml volt)

A lisztet egy keverőtálba mértem..

...hozzáadtam a porélesztőt, cukrot, sót és egy kanállal összekevertem. A langyos vízhez öntöttem a kókuszolajat és a kettő egyvelegét a liszthez öntöttem és egy kanállal az egészet összekevertem. Nem, nem kell hozzá robotgép!!! :) A kanállal összekevert tésztát hagytam a keverőtálban, folpackkal lefedtem...

...és meleg helyen 45 percet kelesztettem. Közben egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a sütő hőfokát pedig 200-ra állítottam. A megkelt tésztát két részre osztottam. Az egyik tésztagombócot vizes kézzel a sütőpapíros tespsibe nyomkodtam, kör alakúra formáztam, nem mértem meg, de kb olyan 20-25 centi átmérőjű lehetett...

A tésztát 5 percig pihentettem majd betettem a forró sütőbe és 15 perc alatt megsütöttem. Kivettem, a sütő hőfokát 230-ra állítottam, a tésztát megkentem pizzakrém+ketchup keverékével...

.tettem rá sonkát és kaliforniai paprikát, kukoricát, hagymakarikát..

.és visszatoltam a sütőbe 5 percre..majd megszórtam reszelt sajttal..

vissza