Sonkás kifli

 

Sonkás kifli

Sonka, sajt, tejföl és mustár keverékéből készült a kifli tölteléke.

Melegen a legfinomabb!

Hozzávalók:

- 250 gramm Nutri free Mix per pane liszt
- 50 ml laktózmentes tej
- 1 kk cukor
- fél csomag Dr. Oetker szárított élesztő
- 1 egész tojás+1 tojássárgája a kenéshez
- só, bors
- 2-3 ek olaj

Töltelékhez: 15-20 dkg sonka, 15 dkg sajt, 2 ek tejföl, 1 kk mustár, tetejére szezámmag vagy szórókeverék.

A lisztet egy tálba mértem, a langyos tejet, cukrot, élesztőt a lisztbe kevertem. Hozzáadtam a tojást, sót, egy kevés langyos vizet. Elkezdtem dagasztani, közben adagoltam hozzá az olajat. Miután összeállt a tészta, 50 fokos sütőbe tettem kb. 40 percere kelni. Amíg kel, elkészítem a tölteléket. Miután megkelt a tészta, kézzel kicsit átgyúrtam és rizsliszttel megszórt szilikon lapon vékonyra nyújtottamés háromszög alakra szeleteltem...

A szélesebbik felére raktam a tölteléket...

és szorosan feltekertem...

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és még hagytam kelni legalább 20 percet...

...majd tetejüket tojással lekentem és szórókeverékkel megszórtam...

..és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza