Sonkás csavart szendvics

 

Sonkás csavart szendvics

Egyszerű sonkás sajtos szendvics némi kis csavarral :)

Újabb recept Rita oldaláról, a Chef Cricket-ről. Nem tudok betelni ezzel az oldallal, annyi jó ötlet, olyan sok szuper recept található itt, azt sem tudom melyiket próbáljam ki. :) Ma erre a sonkás csavart szendvicsre esett a választás, végig követtem Rita leírását, csak a lisztet cseréltem le gluténmentesre, ja és megspékeltem egy kis sajttal :)

 

 

Hozzávalók: (összesen 4 db szendvicshez)

- 150 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 160 gr Schär Mix B liszt
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 150 ml laktózmentes tej
- 30 g olvasztott vaj (én Ligát használtam)
- 8 szelet sonka
- 4 szelet laktózmentes gouda sajt
- 1 tk só
- 1 ek cukor
- 1 tojás felverve (fele a tésztába, fele a tetejére kerül)

A tészta hozzávalóit dagasztógép táljába mértem és összeállítottam. Meleg helyen hagytam kelni 30 percet. (én 50 fokos sütőben kelesztettem) A megkelt tésztából olajos kézzel kisebb darabokat csíptem, majd kb. 4-5 centis gombóccá formáztam, amit rizsliszttel megszórt szilikon lapon kezemel kilapítottam...

Ezek a lapok kb. 10-12 centi átmérőjűek lettek..

3 tésztalappal dolgoztam, az első lapra tettem sonkát...

..majd rá a 2. tésztalapot..

..erre került egy szelet sajt..

..rá sonka...

..majd végül befedtem a 3. tésztalappal..

Így néztek ki a rétegek...

Ezután egy éles késsel 5 helyen bevágtam...

A bevágott tésztát a képen látható módon megcsavartam...

Majd a tésztát sütőpapíros tepsibe tettem...

A fenti adagból 4 db szendvics lett...

Visszatettem a tésztát a meleg sütőbe további 20 percet kelni, majd miután ez az idő letelt, utána a maradék felvert tojással átkentem a tetejüket...

..és 200 fokos sütőben 5 percet, majd 180 fokontovábbi 20 percet sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő!)

Nagyon finom, illatos szendvicseket sütöttem! Próbáljátok ki, megéri! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza