Serpenyős pizza 15 perc alatt

 

Serpenyős pizza 15 perc alatt

Igen, 15 perc! Se élesztő, se kelesztés.

Már nagyon sok helyen találkoztam ezzel a serpenyős pizza recepttel, de mindig idegenkedtem tőle, gondoltam kizárt hogy élesztő nélkül serpenyőben 15 perc alatt lehet ehető és finom pizzát készíteni. Hát basszus rosszul gondoltam :) Az eredeti receptet itt találtam.
Ma pedig meg is sütöttem...

 

Hozzávalók egy darab 26 centi átmérőjű pizzához:

- 9 ek barna rizsliszt (készíthető bármi más lisztből is)
- 4 ek majonéz
- 4 ek laktózmentes tejföl
- 2 db M-es méretű tojás
- csipet só

Sütéshez:

- 1 ek kókuszolaj

Feltét:

- ízlés szerint bármi, én most sonkával, kukoricával és sajttal készítettem

A tészta hozzávalóit egy tálba mértem...

..és kanállal összekevertem.

Még csak robotgép sem kellett hozzá, simán ki lehet keverni evőkanállal. Egy 28 centi átmérőjű serpenyőben felmelegítettem az 1 ek kókuszolajat és a pizza tésztát (bár az túlzás hogy tészta, inkább folyósabb állagú, olyan mint pl a piskóta tészta kikevert állapotban) és a felforrósított serpenyőbe öntöttem. A lángot takarékra vettem és egy fedővel lefedtem. Így sütöttem 4 percig. Nem kell megfordítani!! A 4 perc letelte után ketchup és pizzakrém keverékével megkentem a tetetjét, tettem rá sonkát..

Visszatettem a fedőt rá és még 4 percig sütöttem, majd megszórtam reszelt sajttal..

..majd újból lefedtem és tovább sütöttem még kb. 6 percig. Végig takarék lángon, nem szabad feljebb tekerni, mert akkor megég és nem fog átsülni.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza