Sajtos szélű pizza

 

Sajtos szélű pizza

Mindenféle finomsággal megpakolva :)

Ma ez a finomság volt az ebédünk ...mert megérdemeljük és mert végre péntek van! :) 

 

 

 

 

Hozzávalók:

- 250 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 230-240 ml langyos víz

Feltét ízlés szerint. Nálam most:

- Univer ketchup
- Univer pizzakrém
- sonka
- hagyma
- csemegekukorica
- paprika
- laktózmentes sajt 

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. ozzáadtam a porélesztőt, beleöntöttem a langyos vizet és robotgéppel egyneművé dolgoztam a tésztát. 50 fokos sütőben kb. 35-40 percet kelesztettem...

Egy tepsit sütőpapírral kibéleltem, szilikon ecsettel megolajoztam, a duplájára kelt tésztából kisebb gombócokat csíptem, olajos kézzel a sütőpapíron szétlapítottam (kb. fél centi vastagra, mert sütés küzben még nőni fog) a sajtból véknoy csíkokat vágtam és körben a tészta szélére rakosgattam..

A sajton túlnyúló tésztát visszahajtottam..

... és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütöttem. Én mindig így készítem, mert nálam bevált ez az elősütés :) Kivettem a pizzát,  ilyen volt elősütve..

..megkentem a tetejét ketchup és pizzakrém keverékével...

...megszórtam a csíkokra vágott sonkával, tettem rá hagymakarikákat, paprikát és csemgekukoricát is..

.. széleit kevés ketchupos olajjal lekentem, majd újból visszatettem a sütőbe hogy a sonka és a zöldésgek kicsit piruljanak. Végül megszórtam reszelt sajttal és készre sütöttem a pizzát...

Nagyon F I N O O O M!!! :)

Ott a sajt :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza