Sajtos szélű óriás pizza Mester házi kenyérlisztből

 

Sajtos szélű óriás pizza Mester házi kenyérlisztből

Glutén- és laktózmentesen

Hozzávalók:

- 250 g Mester Házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 3 g Dr. Oetker porélesztő
- 250 ml hideg víz

Feltét:

- bacon
- csemegekukorica
- 1 ek ketchup 
- 1 ek laktózmentes tejföl
- sajt (tetejére és a tészta széle alá is)

A lisztet, sót, cukrot, egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a hideg vizet és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Olajos kézzel cipóvá formáztam és letakarva meleg helyen 35 percet kelesztettem.

Ilyen volt a gyönyörűen megkelt tésztám ☺️

Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, amit enyhén olajoztam. A tésztát szintén olajos kézzel vettem ki a tálból és az alábbi videó alapján formáztam...

A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 percet elősütöttem, majd megkentem a feltéttel, rászórtam a pirított bacont, kukoricát és a sajtot is..

és visszatettem a sütőbe sülni még kb. 10-15 percet. (a sütési idő eltérő lehet)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika. 

vissza