Sajtos rozmaringos kenyér aszalt paradicsommal

 

Sajtos rozmaringos kenyér aszalt paradicsommal

Ismét egy igazi ízbomba :)

Még mindig Rita oldalánál tartok...és azt hiszem itt is maradok addig, amíg azokat a recepteket ki nem próbáltam, amiket kiszemeltem :) Ennek az aszalt paradicsomos finomságnak a receptje itt található, én némi kis csavart tettem bele, ugyanis nem volt itthon bazslikom, nemhogy friss, de még szárított verzióban sem. Viszont volt rozmaring, így az került bele. A mennyiséget harmadoltam, így készítettem...

Hozzávalók:

- 140 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 140 gr Schär Mix B liszt
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 130 ml laktózmentes tej
- 40 ml langyos víz
- 16 gr cukor
- 1 kisebb tojás
- 1 kk só
- 3 ek kókuszolaj

Töltelékhez:

Ízlés szerint:
- aszalt paradicsom
- rozmaring
- laktózmentes reszelt trappista sajt
- fokhagymapor
(én kb. 10 szelet aszalt paradicsot tettem bele, 2 tk. rozmaring, 10 deka reszelt sajt, 2 tk fokhagymapor)

A tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítottam, olajos kézzel gombóccá formáltam és 50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem. Kelesztés után rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam a tésztát, olajos kézzel ellapogattam..

..reszelt sajttal, majd rozmaringgal és fokhagymaporral megszórtam...

..rátettem a darabokra vágott aszalt paradicsomot..

..és felcsavartam..

..ollóval kb. 2 centi mélyen bevágtam, de a tészta végeit nem vágtam át...

Ezután a képen látható módon S alakban megcsavartam...

Visszatettem az 50 fokos sütőbe további 15 percre kelni, majd tetejét olajjal lekentem...

180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza