Sajtos-kolbászos virág Mester KenyérMix lisztből

 

Sajtos-kolbászos virág Mester KenyérMix lisztből

Glutén-,tej-és tojásmentesen

Annyi de annyi megvalósításra váró ötletem van, hogy szinte hihetetlen! Ma a választásom erre a szépséges napraforgó virágra esett. Mester KenyérMix lisztet használtam, nagyon jó volt a tésztával dolgozni...

 

- 300 gr Mester KenyérMix (itt megvásárolható: Mester Család)
- 4 gr porélesztő vagy 25 gr friss
- 1 kk cukor
- 1 tk só

- 270 ml víz
- 1 ek olaj

A lisztet és az élesztőt egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáadtam a cukrot is és összekevertem. Beleöntöttem a vizet (sima hideg csapvízet) és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát végül hozzáadtam az olajat és kevertem rajta még párat. A tészát meleg helyen 20-25 percet kelesztettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tésztából enyhén olajos kézzel gombócokat csíptem...

(nekem 6 darab lett a fenti mennyiségből) szilikon lapra tettem és egy üvegpohár alját a gombóc közepébe nyomtam...

Éles késsel bevágtam a tésztát..

..és a bevágott tésztát összecsíptem...

A tésztavirágokat sütőpapíros tepsibe tettem..

..közepébe kb. 2 tk ketchupot kentem..

..tettem rá kolbászkarikákat..

A tészta széleit egy evőkanál olaj+ egy evőkanál ketchup keverékével kentem le...

..majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütöttem. (kb. 15 perc után kihúztam a tepsit és a kolbászkarikák tetejére reszelt sajtot szórtam, majd viszatoltam hogy had piruljanak még.)

Íme a virágos végeredmény ✽

Egyszerű, mutatós és nagyon finom glutén, tej- és tojásmentes kelt tésza!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza