
Glutén-,tej-és tojásmentesen
Annyi de annyi megvalósításra váró ötletem van, hogy szinte hihetetlen! Ma a választásom erre a szépséges napraforgó virágra esett. Mester KenyérMix lisztet használtam, nagyon jó volt a tésztával dolgozni...
- 300 gr Mester KenyérMix (itt megvásárolható: Mester Család)
- 4 gr porélesztő vagy 25 gr friss
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- 270 ml víz
- 1 ek olaj
A lisztet és az élesztőt egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáadtam a cukrot is és összekevertem. Beleöntöttem a vizet (sima hideg csapvízet) és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát végül hozzáadtam az olajat és kevertem rajta még párat. A tészát meleg helyen 20-25 percet kelesztettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tésztából enyhén olajos kézzel gombócokat csíptem...
(nekem 6 darab lett a fenti mennyiségből) szilikon lapra tettem és egy üvegpohár alját a gombóc közepébe nyomtam...
Éles késsel bevágtam a tésztát..
..és a bevágott tésztát összecsíptem...
A tésztavirágokat sütőpapíros tepsibe tettem..
..közepébe kb. 2 tk ketchupot kentem..
..tettem rá kolbászkarikákat..
A tészta széleit egy evőkanál olaj+ egy evőkanál ketchup keverékével kentem le...
..majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütöttem. (kb. 15 perc után kihúztam a tepsit és a kolbászkarikák tetejére reszelt sajtot szórtam, majd viszatoltam hogy had piruljanak még.)
Íme a virágos végeredmény ✽
Egyszerű, mutatós és nagyon finom glutén, tej- és tojásmentes kelt tésza!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika