Sajtos-kolbászos kifli

 

Sajtos-kolbászos kifli

Sima kenyértésztát bolondítottam meg kolbásszal és sajttal. A kifli fő alapanyaga a Nutri-free Mix per Pane liszt.

Néha unom már a sima, alap kifliket ezért gondoltam hogy egy egyszerű kenyértésztát megbolondítok valamivel :) Így született ez a sajtos-kolbászos kifli. A fiam, aki nem gluténérzékeny, még melegen megevett kettőt belőle, ami azért nagy szó! :)


Hozzávalók:

- 280 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 1 ek tápióka keményítő
- 1 tk Psyllium
- 1 ek burgonya pehely
- valamivel több mint fél csaomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 310 ml langyos víz
- 3 ek olaj

Töltelékhez:

- szeletelt paprikás szalámi
- laktózmentes trappista sajt

A tészta hozzávalóit dagasztógép táljába mértem és az olaj kivételével egy nagyon könnyű, lágy tésztát dagasztottam. Miután összeállt a tészta, hozzáadtam az olajat és így dagasztottam még kb. 5 percig. A tészta mennyiséget két részre osztottam, hogy könnyebb legyen dolgozni vele. Az egyik tésztagombócot olajozott szilikon lapon kezemmel kör alakúra nyújtottam...

Éles késsel 8 részre vágtam, majd az ék alakok szélesebbik felére 3-4 szelet szalámit és sajtot tettem..

..majd felcsavartam a tésztát..

A kifliket sütőpapíros tepsibe raktam..

A kifliket 50 fokos sütőben 30 percig kelesztettem, majd tetejüket olajjal lekentem, néhányat szezámmaggal megszórtam...

..és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem.

vissza