Sajtos-kolbászos csigák

 

Sajtos-kolbászos csigák

Pizzakrémmel, glutén-és laktózmentesen

Ma pizzakrémes sonkás-sajtos csigákra esett a választás. Nagyon finom sós kelt tészta verzió ez, különböző verzióban lehet tölteni, kinek mi a kedvence..

Hozzávalók:

- 200 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 150 gr Schär Mix B liszt
- 250 ml laktózmentes tej
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk kristálycukor
- 1 tk útifűmaghéj
- 1 tk só
- 2 ek olaj

Kenéshez:

- 1 egész tojás

Töltelék:

- bármi :) én most Univer pizzakrémet, kolbászt és reszelt trappistát használtam

A kétféle lisztet a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a cukrot, sót, élesztőt, útifűvet és egy kanállal összekevertem az egészet. Hozzáöntöttem a lagyos tejet és elkezdtem dagasztani a tésztát. Mikor már egynemű lett, beleöntöttem a 2 ek olajat is és szép fényes tésztává dagasztottam. Rögtön nyújtottam, tehát a dagasztás után ezt a tésztát nem kell keleszteni!!! A tésztagombócot egy liszttel megszórt szilikonlapra tettem..

és téglalap alakúra kinyújtottam, kb.3-4 mm vékony volt a tészta..

Egyik felét megkentem pizzakrémmel..

..rászórtam a kolbászdarabkákat..

..majd a reszelt sajtot..

..és a szélesebbik oldalánál feltekertem...

A rúdból 2-3 centis karikákat vágtam..

Amiket sütőpapíros tepsibe fektettem...

A tepsit egy konyharuhával letakartam és meleg helyen (nem huzatban) 30 percet kelesztettem. Ezt lehet tenni 50 fokos sütőben is. Fél óra leteltével ilyen szépen megnőttek a csiguszok..

Lekentem felvert tojással és 180 fokos sütőben szép aranybarnára sütöttem...

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza