
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, szénhidrátcsökkentett
Ez annyira brutálisan finom lett, hogy elmondani nem tudom! Ez a töltelék.. uramisten! Nagyon-nagyon ütős!!! A tészta a jól bevált "házasságos" recept, nagyon szeretem, igazán jó állagú, könnyen formázható.
Kifliként formázva is elkészítettem, a képek aljára görgetve találjátok.
Hozzávalók kb. 8 db puffancshoz:
Töltelék:
Kenéshez:
|
Elsőként a tölteléket készítettem el. Ehhez a vizet az eritrittel, rummal, vaníliával és a reszelt citromhéjjal összefőztem, hozzáadtam a darált diót, néhányat kevertem rajta, majd lezártam a gázt és hagytam teljesen kihűlni.
A tésztát a következőképp állítottam össze. Az almaecetet, sót, vizet és reszelt citromhéjat egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta egyet, majd a liszteket is beleöntöttem és kézzel összegyúrtam az egészet. 10 percig hagytam állni a tésztát, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam és kb. 4 mm vékonyra nyújtottam. A tésztalapból téglalapokat vágtam, összesen 16 darabot. Egy-egy lap közepére a kihűlt rumos-diós töltelékből tettem kb. egy csapott evőkanállal és egy másik tésztával befedtem. Széleit villával összenyomtam. A maradék tésztából kicsi csillag formákat szúrtam és a puffancsok tetejére tettem.
Sütőpapíros tepsibe tettem, tetejét lekvárral kentem le és 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb. 40-42 percet. (a sütési idő eltérő lehet)
Olyan de olyan isteni illat volt a konyhában, miközben sült ez a puffancs!!! Nagyon finom lett!
Kifliként készítve így néz ki. A fenti recept felét vettem, tehát mind a tésztából, mind pedig a töltelékből fél adagot készítettem és az alábbi módon formáztam..
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.