Pudingos-diós csavart rúd Mester kelt tészta lisztből

 

Pudingos-diós csavart rúd Mester kelt tészta lisztből

Glutén-,tej- és hozzáadott cukor nélkül

Jövő hétvégén (nov.11-én) ismét sütőtanfolyamot tartok a Mester Család budapesti üzletében. Erre az alkalomra válogattam össze recepteket, amikor eszembe jutott hogy mivel pizzás grissinit is fogunk készíteni, mi lenne ha megpróbálnám elkészíteni édes verzióban is kelt tészta lisztből. Bár készítettem már fahéjasan, (az is nagyon-nagyon finom) de rengeteg diót kaptam anyukámtól ♥️ így gondoltam megpróbálom édesen megsütni. 

(a lenti képeken látható formázást Hahopihe oldalán láttam)

Hozzávalók:

- 250 g Mester Család kelt tészta liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 155 ml langyos víz
- 4 g Dr.Oetker porélesztő
- 1 db M-es tojás sárgája (kihagyható, de akkor picivel több zsiradék kell bele)
- csipet só
- 40 g kristályos eritrit (vagy cukor)
- 25-30 gr Liga margarin

Töltelék:

- 1 csomag vanília puding
- 350 ml Joya mandulatej
- 3 ek eritrit (vagy cukor)
- 80-85 g darált dió
- eritrit (vagy cukor) ízlés szerint - én kb. 3-4 ek eritritet tettem bele

Elsőként elkészítettem a tölteléket, a diót megdaráltam, összekevertem az édesítővel. A pudingot is elkészítettem, 250 ml növényi tejet felforraltam, a maradék tejben elkevertem az édesítőt és a pudingport, majd a felforralt tejhez öntöttem, főztem pár percet, közben folyamatosan kevergettem, végül teljesen kihűtöttem.

Amíg hűlt a puding, elkészítettem a tésztát. Ehhez a lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sót, eritritet és összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a langyos vizet majd kézi robotgép dagasztóspirálos végével összeállítottam a tésztát. Beleöntöttem az olvasztott Ligát is és tovább dagasztottam. Miután összeállt a tészta, meleg helyen hagytam kelni 35-40 percet. Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam, majd kb. ujjnyi vastagra, téglalap alakúra nyújtottam...

Rákentem a kihűlt vanília pudingot, megszórtam a darált dió és eritrit keverékével...

Majd harmadoltam a tésztát, vagyis a felülről visszahajtottam az alábbiak szerint...

Az alsó tésztaréteget pedig visszahajtottam...

Éles késsel kb. másfél centi széles csíkokra vágtam...

..majd ezeket a csíkokat megcsavartam és sütőpapíros tepsibe raktam..

Annyira nagyon guszta volt már így is, pedig még nyers volt a tészta ☺️

A csavart rudak tésztáját felvert tojással kentem le majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő!)

Tökéletes párosítás a vanília puding és a dió! ♥️

vissza