Pizzás csavart rúd Szafi lisztekből

 

Pizzás csavart rúd Szafi lisztekből

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szénhidrátcsökkentett, vegán

Van egy régebbi recept itt a blogon, sajtos-kolbászos csavart néven. Na ez volt a kiindulópont a mostani sós péksütimnél. Azt tudtam, hogy valami húsmentes,, pizza ízű rágcsa kellene, ami nem csiga és nem a szimpla pizza. Na nem mintha ezeket nem szeretném, csak jó néha variálni..

Most leegyszerűsítettem a dolgot, tehát a fent említett recepthez viszonyítva nem fontam a tésztát, csak egyszerűen megcsavartam. A Szafi Free-Szafi Reform "házasságreceptet" használva készítettem, ezekkel az arányokkal:

Hozzávalók:

  • 200 g Szafi Free világos puha kenyérlisztkeverék vagy Szafi Free Expressz lisztkeverék
  • 80 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék 
  • 4 g só
  • 5 g Szafi Reform olasz fűszer
  • 2 g porélesztő (enélkül is tökéletes lesz)
  • 40 g almaecet vagy frissen facsart citromlé
  • 340 g langyos víz

Töltelék:
  • ízlés szerint, én Szafi Reform fűszeres paradicsomszósz és ketchup keverékével kentem meg a kinyújtott tésztát, erre pedig Violife mozzarella sajtot szórtam

Ezeket az alapanyagokat használtam:

Az almaecetet/citromlevet, sót, porélesztőt, olasz fűszert és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a liszteket és kézzel összegyúrtam az egészet. 10 percig állni hagytam a tésztát, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam és kb. 42x37 cm méretű téglalapra nyújtottam. A tésztát lekentem a paradicsomszósz és ketchup keverékével, megszórtam növényi mozzarella sajttal és félbehajtottam majd kb másfél centi széles csíkokra vágtam. A tésztacsíkokat megcsavartam és sötőpapírral bélelt tepsibe tettem. Mivel elég sok paradicsomos szósz és sajt került bele :) így nem kentem le pluszban semmivel, hanem a csavaráskor kifolyt töltelékkel maszatoltam körbe a tésztát. :)

180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb. 30 percet sütöttem.

Kicsit csúnyácska lett de nagyon-nagyon finooom! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza