Pizzás csavart Mester házi kenyérlisztből

 

Pizzás csavart Mester házi kenyérlisztből

Glutén-és tejmentesen

A korábbi pizza receptemet használtam ehhez a finomsághoz.

Hozávalók:

- 260 gr Mester Család házi kenyérliszt (itt kapható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 2 gr Dr.Oetker porélesztő
- 250 ml hideg!! víz
- 1 ek olaj 

Kenéshez:

- 1 ek Univer ketchup
- 1 ek Univer pizzakrém

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt, megint kevertem rajta egyet, majd beleöntöttem a hideg vizet és kézi robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát, végül hozzáadtam az olajat is és még 1-2 percig dagasztottam. Meleg helyen (én 50 fokos sütőben) 25-30 percet kelesztettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a megkelt tésztából szintén olajos kézzel kisebb adagokat csíptem, olajozott felületen rúddás sodortam és összefontam. A fonatokat a sütőpapíros tepsibe tettem. Egy kis tálban összekevertem a ketchupot és a pizzakrémet majd ecsettel lekentem a fonatokat...

A sütőt 200 fokra állítottam, így sütöttem a fonatokat kb. 10 percig, majd további 15 percig 180 fokon..

Nagggyon fincsi! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

 

vissza