Pizzás croissant Szafi Fitt CH csökkentett lisztkeverékből

 

Pizzás croissant Szafi Fitt CH csökkentett lisztkeverékből

Gluténmentes, szénhidrát csökkentett, kelesztés nélküli!

Hozzávalók 8 db croissanthoz:

- 200 g Szafi Fitt CH csökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 4 g Szafi Fitt himalaya só 
- 2 db M-es tojás
- 4 db tojásfehérje
- 20 g almaecet, vagy fehérborecet 
- 20 g Szafi Fitt folyékony kókuszolaj 
- 70 g langyos víz
- 1 kis csipet Szafi Fitt eritrit 
+5 g Szafi Fitt CH csökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék

Töltelékhez: 

- 20 g paradicsompüré
- 1 tojás sárgája (20 g)
- 2 g Szafi Fitt barbecue fűszerkeverék (itt kapható!)
- 1 csipet eritrit (kb. 2-3 gramm)
- 5 g Szafi Fitt bambuszrostliszt

Kenéshez:

- 5 g tojássárga
- 10 g víz

Szóráshoz:

- 3 g szezámmag 

A liszt kivételével minden hozzávalót egy tálba mértem és összekevertem. Hozzáadtam a lisztet és kézzel összegyúrtam az egészet, ezután 10 percig pihentettem a tésztát. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd a töltelék hozzávalóit összekevertem. Pihentetés után a + 5 gramm liszttel megszórt lapon átgyúrtam a tésztát...

..majd 3 részre osztottam..

A 3 gombócból egyenként 28 centi átmérőjű kört nyújtottam..

..megkentem a krém felével...

..rátettem a 2. kinyújtott tésztalapot..

..lekentem a maradék krémmel és befedtem a 3. tésztalappal..

Majd az egészet 36 centi átmérőjű körré nyújtottam..

8 részre osztottam..

..és szorosan feltekertem majd kifli alakúra formáztam. Tetejét lekentem a tojás sárgája+ víz keverékével, megszórtam szezámmaggal...

180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb. 35 perc alatt készre sütöttem..

vissza