Pizzás croissant/csiga Szafi lisztekből

 

Pizzás croissant/csiga Szafi lisztekből

Gluténmentes, szójamentes, élesztőmentes, tojásmentes, szénhidrátcsökkentett, vegán!

 

Hozzávalók:

  • 200 g Szafi Free világos puha kenyérlisztkeverék(itt megvásárolható)
  • 80 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék (itt megvásárolható) 
  • 4 g só
  • 40 g almaecet vagy frissen facsart citromlé
  • 340 g langyos víz

Töltelék:

  • cukormentes paradicsomszósz + Szafi Free pizza fűszer

Tetejére:

  • cukormentes paradicsomszósz+ kevés kókuszolaj keveréke

Az almaecetet/citromlevet, sót és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a liszteket és kézzel összegyúrtam az egészet. 10 percig állni hagytam, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam kb fél centi vastagra, téglalap alakúra nyújtottam. Megkentem a fűszeres paradicsomszósszal...

..és ék (vagy háromszög) alakban felszeleteltem...

A tészta szélesebbik oldalától fogva felcsavartam és tepsibe sorakoztattam...

Tetejét paradicsomszósz + kókuszolaj keverékével kentem le..

..és 200 fokra előmelegített sütőbe tettem, így sütöttem alsó-felső sütéssel kb. 20 percet, majd visszavettem a hőfokot 180-ra és még 20-22 percet sütöttem a croissant.

Brutál finom és nagyon-nagyon puha! A tésztája habkönnyű és illatos! 

Belül..

Elkészítettem csiga formában is! Minden az eredeti recept szerint, a töltelék is, csupán a formázás más! A tésztát 4 részre osztottam majd az alábbi képeken látható módon formáztam!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza