Pizzakrémes grissini

 

Pizzakrémes grissini

Igazi gluténmentes ropogtatni való, pizzakrémmel töltve.

Enyhén fűszeres ropogtatni való...

Mint mindig, most is 33 fokban álltam neki süti :) Úgy néz ki, nálam ez valami beidegződés.. :) Na de nem is ez e lényeg, most volt időm, így kipróbáltam és biztosan állíthatom, hogy egy tökéletes ropogtatni valót készítettem, ami nekem mindig is nagyon hiányzott a gluténmentes diétám kezdete óta.

Az eredeti recept Koskacukor blogján található, itt.





Hozzávalók:

- 250 gr Nutrifree Mix per pane liszt
- 7 g friss Budafoki élesztő
- 200 ml víz
- 1 csapott kk só
- pici cukor az élesztő futtatásához
- 2 ek olaj

Kenéshez:

- 1 ek Univer pizzakrém
- 1 ek Univer ketchup
- 1 tk laktózmentes tejföl

A langyos vízben az élesztőt pici cukorral felfuttattam. A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a felfutott élesztős vizet majd bekapcsoltam a gépet és kb 10 percig dagasztottam a tésztát. Sütőpapírra borítottam és hagytam kelni kb.40 percet. Miután duplájára nőtt a tészta, enyhén rizslisztezett szilikon lapon kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam, lekentem a pizzakrémes, ketchupos, tejfölös keverékkel...

..és egy éles késsel kb. 1 centi széles csíkokat vágtam belőle..

A tészta csík két végét egymásra hajtottam...

..megcsavartam, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem...

200 fokon 10-12 perc alatt készre sütöttem

vissza