Pizzacsónak Mester házi kenyérlisztből

 

Pizzacsónak Mester házi kenyérlisztből

Mindenféle finomsággal megspékelve :)

Hozzávalók:

- 250 gr Mester Házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 3 gr Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk szárított oregánó
- 250 ml hideg víz

Feltét:

- Univer pizzakrém
- Univer ketchup
- vöröshagyma
- csemegekukorica
- bacon
- reszelt trappista sajt

A lisztet, sót, cukrot, oregánót egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a hideg vizet és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Olajos kézzel cipóvá formáztam és letakarva meleg helyen 35 percet kelesztettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a papírt enyhén megolajoztam. A tésztából szintén olajos kézzel öklömnyi méretű gombócokat csíptem és a sütőpapíros tepsiben ellapítottam, kezemmel csónakokat formáztam...

A sütő hőfokát 200-ra állítottam, betettem a tepsit a hideg sütőbe és kb. 10 perc alatt elősütöttem a pizzát. Közben elkészítettem a feltétet. A félkész pizzát kivettem a sütőből, a hőfokot 180-ra visszavettem, megkentem a tésztát pizzakrémmel és ketchuppal..

..hagymakarikákat, bacont és kukoricát tettem rá..

..majd visszatettem sülni még kb 15 percre. Legvégül rászórtam a reszelt sajtot amit már csak pár perc alatt ráolvasztottam.

Nagyon nagyon finom! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza