Pizza

 

Pizza

Én sima kenyértésztából készítem a pizzát, rajta a feltét bátran variálható.

Puha, könnyű, lyukacsos tésztából..

Szerintem az egyik legfinomabb gluténmentes pizza recept ez. Nem kell hozzá külön gm pizza liszt, sima kenyértésztából is elkészíthetjük, ezt tettem én is.

 

 

Hozzávalók:

- 125 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 125 gr Schär mix B liszt
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 230-240 ml langyos víz

Feltét ízlés szerint. Nálam most Univer ketchup, Univer pizzakrém, glutén-és laktózmentes sonka és glutén-és laktózmentes sajt volt.

A tészta hozzávalóit robotgéppel egyneművé dolgoztam és 50 fokos sütőben kb. 30 percet kelesztettem. Egy tepsit sütőpapírral kibéleltem, szilikon ecsettel megolajoztam, a duplájára kelt tésztát olajos kézzel a sütőpapíron szétlapítottam (kb. fél centi vastagra, mert sütés küzben még nőni fog). 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütöttem, majd kivettem és megkentem a tetejét ketchup és pizzakrém keverékével, megszórtam a csíkokra vágott sonkával, végül a reszelt sajttal. Visszatoltam a tepsit a sütőbe és még negyed órát, 20 percet (sütőfüggő) sütöttem.

Íme a végeredmény:

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza