Pizza tekercs sonkával-sajttal töltve

 

Pizza tekercs sonkával-sajttal töltve

Én a pizzát mindig egy egyszerű kenyértésztából készítem. Ezúttal Nutri-free Mix per Pane és Schär Mix B liszt keverékéből készült!

Nálunk az egész család gluténmentes verzióban eszi a pizzát :) Ez ma sem volt máshogy, annyi változás történt, hogy nem a hagyomásnyos, eddig megszokott formában készítettem el a pizzát, hanem tekercsben..

 

 

Hozzávalók:

- 125 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 125 gr Schär mix B liszt
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 230-240 ml langyos víz

A töltelékhez:

- Univer pizzakrém
- Univer ketchup
- szeletelt sonka
- laktózmentes trappista sajt

A tészta hozzávalóit dagasztógéppel egyneművé dolgoztam és 50 fokos sütőben kb. 30 percet kelesztettem. Egy tepsit sütőpapírral kibéleltem, szilikon ecsettel megolajoztam, a duplájára kelt tésztából cspítem egy darabot, gombóccá formáltam, majd olajos kézzel a sütőpapíron szétlapítottam (kb. fél centi vastagra, mert sütés küzben még nőni fog)...

Megkentem ketchup+pizzakrém keverékével, rátettem két sonkaszeletet..

A sonkára sajt csíkokat tettem..

széleit behajtottam...

Ezután hosszában félbehajtottam..

Ebből a mennyiségből két ilyen rúd készült. A feltekert pizzarudakat visszatettem kb. 10 percre az 50 fokos sütőbe, majd tetejüket olajjal lekentem és 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő!)

Miután kissé meghűlt, szeleteltem..

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza