Pizza Mester házi kenyérlisztből

 

Pizza Mester házi kenyérlisztből

Glutén és laktózmentesen

Hozávalók:

- 250 gr Mester Család házi kenyérliszt (itt kapható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 2 gr Dr.Oetker porélesztő
- 280 ml hideg!! víz
- 1 ek olaj

Feltét ízlés szerint

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozáadtam a porélesztőt, meg int kevertem rajta egyet, majd beleöntöttem a hideg vizet és kézi robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát, végül hozzáadtam az olajat is és még 1-2 percig dagasztottam. Meleg helyen (én 50 fokos sütőben) 30-35 percet kelesztettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, enyhén olajoztam, a megkelt tésztából szintén olajos kézzel kisebb adagokat csíptem és kilapítottam. Ez egy nagyon puha, lágy tészta, nem lehet nyújtani, csak kézzel tapicskolni. A sütőt 200 fokra állítottam, bettetem a pizzákat sülni, majd kb. 10 perc után kivettem, tetejüket lekentem pizzakrémmel, ketchuppal, megpakoltam hagymakarikával, zöldpaprikával, sonkával és sajttal (de persze a feltét ízlés szerint változhat) és visszatettem a sütőbe sülni még kb. 10 percre.

Nagyon fincsi lett :)

Sütéseimhez a glutenmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

 

vissza