Pita Szafi Free kenyérlisztből

 

Pita Szafi Free kenyérlisztből

Glutén, tej, tojás, szója és élesztőmentes

Alig vártam hogy végre kipróbálhassam ezt a pita receptet. Szafi oldalán leírtakat követtem. 

Hozzávalók 3 db 12 centi átmérőjű pitához:

- 120 gr Szafi Free kenyér lisztkeverék
- 2 gr só
- 20 gr frissen facsart citromlé
- 150 gr langyos víz

 

Töltelék:

- bármi ízlés szerint, én most gyros fűszerrel megsütött csirkemellet és friss zöldségeket tettem bele

A citromlevet, sót és a langyos vizet egy tálba mértem, hozzáöntöttem a lisztkeveréket és kanállal alaposan összekevertem, 5 percet hagytam pihenni..

Ezután lisztezett szilikon lapon párszor átgyúrtam és 3 részre osztottam. Majd a tésztagombócokat kézzel kb. 12 centi átmérőjű lapos körökké formáztam..

Sütőpapíros tepsibe tettem..

..tetejüket vékonyan lekentem olajjal és 220 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 15 perc alatt megsütöttem..

Amíg sültek a piták, addig megpirítottam a csirkemellet..

A zöldségeket (uborka, paprika, paradicsom) pedig felkockáztam.

A megsült pitákat rácsra tettem és hagytam teljesen kihűlni, majd levágtam a tetejüket, éles késsel zsebet vágtam és megtöltöttem...

Nagyon finom, habkönnyű, puha, nem szakad! Isteni! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza