Ostoros kalács

 

Ostoros kalács

Nagyon finom, szaftos csokoládé töltelékes kalács Schär Mix B és Beiker lisztből.

Ez a tipikus ronda és finom kategória! :)

A bevált recept! :) Csak így hívom. Elronthatatlan és abbahagyhatatlan csokis kelt tészta! Próbáljátok ki!

 

Hozzávalók a tésztához:

- 400 ml laktózmentes tej
- 60 gr cukor
- egy csomag Dr. Oetker porélesztő
- 400 gr Schär Mix B liszt
- 200 gr Beiker liszt
- csipet só
- 3 tojás sárgája+ egy egész a kenéshez
- 2 ek olaj

A kakaós töltelékhez:

- 250 gr Liga
- 3 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
- 200 gr porcukor
- 3 ek Szerencsi cicás kakaópor

A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem és a géppel összedolgoztattam. Közben elkészítettem a kakaós tölteléket. Ehhez a Liga-t mikróban megolvasztottam, egy nagyobb tálba öntöttem, hozzáadtam a porukrot és a vaníliás cukrokat is, jó alaposan kikevertem, majd hozzáadtam a kakaóport is.

Miután a tészta összeált, 6 egyenlő adagra osztottam, sütőpapírra tettem őket és hagytam pihenni kb. fél órát...

A fél óra letelte után ilyen szép nagyra nőttek...

Egyesével kinyújtottam és a kakaós krémmel lekentem...

A két szélét behajtottam (de még így is kijött a töltelék a tekeréskor)...

..majd a feltekert rudat a tepsibe tettem...

Ezt a kinyújt, megken, felteker manóvert még 5-ször eljátszottam, így az összesen 6 rúdból két fonatot készítettem.

Tetejüket lekentem felvert tojással...

..és 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöttem.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza