Nyuszi kalács Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér- és péksüti lisztből

 

Nyuszi kalács Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér- és péksüti lisztből

Gluténmentes, tejmentes, szójamentes, szénhidrát-csökkentett, élesztőmentes, paleo

Cuki húsvétváró nyuszijaim a napokban készített macik ötlete alapján készültek. Bár sütöttem már tavaly nyuszikat is, csak nem Szafis lisztből, így most ezt a hiányosságomat is pótoltam!  Az alap tésztát most a Luca napi kalácsom adta, ez. Dupláztam az adagot, így lett végül 7 nagyobb és 1 db kisebb nyuszikalácsom. 

Hozzávalók:

- 220 g Szafi Reform kenyér- és péksütemény lisztkeverék (itt megvásárolható)
- 50 g Szafi Reform eritrit
- csipet só
- 2 tk vanília kivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart magja
- 2vcitrom reszelt héja
- 20 g citromlé
- 2 db M-es méretű tojás
- 2 db M-es méretű tojás sárgája
- 60 g cocomas kókuszkrém
- 10 g Szafi Reform kókuszolaj 
- 120 g víz

+ Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és formázáshoz 

Sütés előtti kenéshez:

- kisebb tojás sárgája + pici víz keveréke

Készíthetitek fél adagból is, akkor 4 normál méretű, kb. 15-07 centi magas nyuszi lesz a végeredmény. Már mindenhogyan megsütöttem.

Két külön tálba kimértem a száraz és a folyékony alapanyagokat majd a kettőt összeöntöttem és csomómentesre kevertem, kézzel jó alaposan átgyúrtam. 10 percig pihentettem, majd liszttel megszórt szilikon lapon újra átgyúrtam és a tésztát 7 részre osztottam.

Mindegyik tésztagombócot kétfelé vettem, úgy hogy egy nagyobb és egy kisebb tészta adagom legyen. A nagyobb mennyiséget 42 centi hosszú rúddá sodortam, majd a képen látható módon összecsavartam, a tészta egyik végét szabadon hagyva, kissé kifordítva, hogy ez imitálja majd a nyuszi farkát. 

A kisebbik tészta adagot szintén kisodortam, kb. 15-20 centi hosszúra és az alábbi módon formáztam..

A pocakot és a fejet  sütőpapíros tepsibe tettem és egymáshoz illesztettem..

A tésztát tojás sárgája + víz keverékével kentem le, a nyuszi szemét pedig mazsolával pótoltam...

180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon kb. 35-40 perc alatt megsütöttem, majd rácsra tettem és hagytam teljesen kihűlni. 

(a sütési idő mindig sütőfüggő!)

Annyira illatos, finom és puha lett! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza