Mini virslis croissant Mester KenyérMix lisztből

 

Mini virslis croissant Mester KenyérMix lisztből

Glutén-, tej- és tojásmentesen

Nagyon finom virslis croissant sütöttem a napokban! Szeretem a Mester Kenyér Miy lisztet, mert rendkívül sokoldalú. Kifli, zsemle, kenyér, bagett, lángos stb... készíthető belőle és persze ilyen király töltött cucc is, mint ez a croissant! 

Hozzávalók:

- 250 g Mester Házi kenyérliszt vagy Mester KenyérMix liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 3 g Dr. Oetker porélesztő
- 210 ml sima csapvíz (nem meleg)
- 1 ek olaj

Kenéshez: pici olaj + paradicsomszósz keveréke

Szórához: magkeverék vagy szezámmag

A lisztet, sót, cukrot, egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a vizet és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Olajos kézzel cipóvá formáztam és letakarva meleg helyen 35 percet kelesztettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. Olajozott szilikon lapra borítottam a tésztát, két részre osztottam mert szerintem így könnyebb bánni vele. Vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam és ék alakban bevagdostam...

A tészta szélesebbik végére tettem a virslit, majd felcsavartam mint egy kiflit. Sütőpapíros tepsibe tettem, tetejüket paradicsomszósz + pici olaj keverékével kentem le, megszórtam szezámmaggal...

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütöttem.

(a sütési idő mindig sütőfüggő)

Természetesen segítségeim is voltak a tesztelésben! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza