Mester perec :)

 

Mester perec :)

Glutén, tej és tojásmentesen

A címe magárét beszél! :) Tényleg Mester(i) lett :)

Hozzávalók:

- 250 gr Mester házi kenyérliszt (itt kapható)
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 275 ml langyos víz
- 1 ek kókuszolaj

Szóráshoz ízlés szerint:

- reszelt trappista sajt
- nagymáretű dekorsó
- vegyes magkeverék

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevetem, hozzáadtam a porélesztőt majd megint összekevertem. Beleöntöttem a langyos vizet és elkezdtem dagasztani a tésztát. Mikor összeált, beleöntöttem az evőkanál kókuszolajat is. A tésztát meleg helyen (50 fokos sütőben) 25-30 percet kelesztettem...

Ezután olajos kézzel kivettem a tálból egy kisebb adag tésztát és szintén olajozott nyújtólapon kissé átgyúrtam majd az olajos szilikon lapon rúddá görgettem és pereccé formáztam, amiket sütőpapíros tepsibe pakoltam..

Néhány tetejét megszórtam vegyes magkeverékkel, reszelt sajttal (persze így már nem lesz tejmentes)

210 fokra előmelegített sütőben kb. 5-6 percet..

Majd 180 fokon további 15 percet sütöttem..

A sütéseimhez a Mester termékeket a Mester Család biztosítja!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza