Mester kakaós csiga

 

Mester kakaós csiga

Glutén-és tejmentesen

Nagyon finom kakaós csiguszt sütöttem :) Kicsi adag, hogy még langyosan és frissen elfogyjon. Sokáig nem tartott :)

Receptjeimet megtalálod a facebookon is! facebook.com/glutenmentes.ovezet

 

 

 

 

Hozzávalók:

- 280 gr Mester Család kelt tészta liszt (itt kapható)
- 70 gr Mester Család süteményliszt (itt kapható)
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- 200 ml Joya mandulás rizstej
- 1 db M-es méretű tojás
- 38 gr olvasztott Liga
- csipet só
- 65 gr cukor
- 1 tk Dr.Oetker vanília kivonat

Töltelék:

- 3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 5 ek kristálycukor
- kevés olvasztott Liga a kenéshez

Tetejére:

-  1 kisebb tojás 

A kétféle lisztet egy tála mértem majd kanállal alaposan összekevertem. Hozzáadtam az élesztőt, cukrot, sót, vanília kivonatot, majd megint összekevertem...

Beleöntöttem a tojást és a langyos tejet, majd elkezdtem dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, hozzáöntöttem az olvaszott vajat is és kidagasztottam a tésztát. Nagyon szép fényes lett..

Letakarva meleg helyen 35 percet kelesztettem...

..majd egy szilikon lapot olvasztott vajjal vékonyan lekentem, a megkelt tésztát két részre osztottam, kézzel mindegyiket átgyúrtam..

..és kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam..

..lekentem olvasztott vajjal (a szilikon lapot nem rizsliszteztem, csak olvasztott vajjal kentem meg) 

..megszórtam a cukros-kakaós keverékkel...

..és a szélesebbik oldalától feltekertem..

Majd éles késsel feldaraboltam a tésztát..

A csigákat sütőpapíros tepsibe rakogattam..

Tetejüket felvert tojással kentem le és 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt megsütöttem. A másik tésztagombóccal is ugyan ezt a műveletet végeztem el, én azért osztottam a tésztát két részre, mert szerintem így sokkal könnyeb dolgozni vele! 

Nagyon finom! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

 

 

 

 

vissza