Meggyes virág Mester kelt tészta lisztből

 

Meggyes virág Mester kelt tészta lisztből

Glutén és tejmentesen.

Hozzávalók:

- 250 g Mester kelt tészta liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 155 ml langyos víz
- 4 g Dr.Oetker porélesztő
- 1 db M-es tojás sárgája
- csipet só
- 35 g cukor
- 25 g Liga margarin

Tetejére kenéshez egy kisebb tojás

A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sót, cukrot és összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a langyos vizet majd kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Beleöntöttem az olvasztott Ligát is és tovább dagasztottam. Miután összeállt a tészta, meleg helyen hagytam kelni 35-40 percet. Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam, majd kb. fél centi vékonyra nyújtottam. 9 centi átmérőjű kör formával szaggattam..

A kör lapokat takarásban egymásra tettem, felcsavartam majd félbevágtam és virágot formáztam belőle. A formázásról találtok videót a facebook posztomban, ITT!

Minden egyes virág forma közepébe egy-egy szem fagyasztott meggyet tettem, majd lekentem felvert tojással...

..és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem.

(a sütési idő mindig sütőfüggő!)

Olyan szép mutatósak lettek! 

..és persze puha, illatos és nagyon finom is!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza