Meggyes tekert csiga

 

Meggyes tekert csiga

Gluténmentes
Tejmentes

Ennek a finomságnak a fotóját egy netes oldalon pillantottam meg és egyből tudtam hogy el kell készítenem. A korábban jól bevált és sok más kelt tásztámnál használt receptet alkalmaztam most is. 

Hozzávalók: 

- 300 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt kapható)
- 23 gr porcukor
- csipet só
- 1 csomag Dr.Oetker porélesztő
- 190 ml Joya mandulás rizstej
- 1 citrom reszelt héja

- 1 db M-es méretű tojás
- 30 gr Liga margarin

Töltelék:

- 1 üveg meggybefőtt
- 1 ek rizsdara

Kenéshez:

- egy kisebb felvert tojás

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és ezután is összekevertem...

Beleöntöttem a langyos tejet, hozzáadtam a tojást és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Végül beleönöttem az olvasztott Ligát is és szép fényes tésztává dagasztottam...

A tálat lefedtem egy konyharuhával és meleg helyen 45 percet kelesztettem. Amíg kelt a tészta, a meggybefőttet leszűrtem és összekevertem egy evőkanál rizsdarával...

A tésztát kelesztés után rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam, kézzel párszor átgyúrtam...

...majd 4 részre osztottam és a tésztagombócokat egyesével keskeny, hosszúkás téglalapra nyújtottam..

Kb. 2 evőkanál meggyet tettem rá és a közepén elosztottam..

A tészta két végét behajtottam...

..és hosszabbik oldalától fogva felcsavartam..

Egy 28 centi átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral béleltem ki és a tésztarudat csiga alakban megcsavartam és a közepére tettem...

Ugyan így jártam el a másik 3 tésztával is. Majd miután megtöltöttem őket, az első csiga köré csavartam...

További 15 percet kelesztettem, tetejét felvert tojással kentem le..

...és 180 fokra előmelegítet sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő)

Felvágva :)

Nagyon-nagyon finom, illatos, meggyes finomság.

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket webshopban szerzem be!

www.egeszsegmarket.hu

vissza