Meggyes-csokis ikercsigák Mester kelt tészta lisztből

 

Meggyes-csokis ikercsigák Mester kelt tészta lisztből

Glutén, tej és hozzáadott cukor nélkül

Húúúú ez egy iszonyúan finom kelt tészta lett! :) Imádom a meggyet, nem mellesleg a csokit is, így összepárosítottam a kettőt és lett belőle meggyes-csokis ikercsiga :)

Hozzávalók:

- 250 gr Mester Család kelt tészta liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 155 ml langyos víz
- 4 gr Dr.Oetker porélesztő
- 1 db M-es tojás sárgája
- csipet só
- 40 gr eritrit (ha valaki cukorral készítené, akkor 50 grammot tegyen)
- 30 gr Liga margarin

Töltelék:

- 125 gr Liga
- 100 gr eritrit
- 2 púpos evőkanál holland kakaópor (itt megvásárolható: Mester Család
- meggybefőtt 

A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sót, eritritet és összekevertem. Hozzáadtam a tojás sárgáját, bleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a langyos vizet majd kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Beleöntöttem az olvasztott vajat is és tovább dagasztottam. Miután összeállt a tészta, meleg helyen hagytam kelni 35-40 percet. Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam, majd kb. 5-6 mm vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam...

A töltelékhez a kakaóport az eriterittel összekevertem, a Ligát mikróban picit megolvasztottam majd a kakaós keverékhez öntöttem és kanállal összekevertem, tetszőleges mennyiségű meggybefőttet adtam hozzá, ezzel kentem le a tésztát..

Két rövidebbik szélét behajtottam, majd kétoldalról a közepéig feltekertem. Sütőpapírral bélelt szögletes formába tettem, hagytam még kb. 10 percig pihenni, majd tetejét felvert tojással kentem le és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő!)

Nagyon finom, nagyon szaftos, csak úgy folyik ki a csoki belőle! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

 

vissza