Mákos kalács Mester kelt tészta lisztből

 

Mákos kalács Mester kelt tészta lisztből

Glutén- és tejmentesen

Hozzávalók:

- 300 gr Mester kelt tészta liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 160 ml Joya mandulás rizstej
- 1 dv M-es méretű tojás
- 45 gr cukor
- 45 gr Liga margarin
- 1 csomag Dr. Oetker porélesztő
- csipet só

A töltelékhez:

- 200 gr garantáltan gluténmentes darált mák
- 160 ml Joya mandulás rizstej
- 100 gr cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja 

 

A tészta hozzávalói közül a lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és összekevertem, hozzáadtam a porélesztőt és a lisztet majd kézi robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát. Közben hozzáadtam az olvasztott Ligát is. Meleg helyen hagytam kelni 35 percet. 

Amíg kelt a tészta, elkészítettem a tölteléket. A mandulás rizstejet cukorral felfőztem, belereszeltem a citromhéjat, végül hozzáadtam a mákot. Alaposan összekevertem és hagytam kihűlni. A megkelt tésztát enyhén rizslisztezett szilikon lapon téglalap alakúra, kb. fél centi vastagra nyújtottam, megszórtam a máktöltelékkel, széleit behajtottam és felcsavartam mint egy bejglit. Sütőpapírral bélelt formába tettem...

..tetejét felvert tojással kentem le..

.majd 180 fokon megsütöttem.

Imádom! :) Nagyon mákos! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

 

vissza