Mákos ikercsigák Mester lisztekből

 

Mákos ikercsigák Mester lisztekből

Glutén, tej- és tojásmentesen

Hozzávalók:

- 200 gr Mester kelt tészta liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 80 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 220 ml Joya mandulatej
- 30 gr Liga
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- 25 gr cukor
- csipet só

Mákos töltelék:

- 200 gr garantáltan gluténmentes darált mák
- 160 ml Joya mandulatej
- 80 gr cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja 

A kétféle lisztet egy tálba mértem, hozzáadtam a porélesztőt és egy kanállal összekevertem. Beleszórtam a sót, cukrot, majd kézi robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát. Mikor már egynemű volt, akkor beleöntöttem az olvasztott vajat is és tovább dagasztottam. Meglepően jó állagú, szép tésztát kaptam végeredményül, amit 50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem. A kelesztési idő letelte után rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átgyúrtam, majd két gombócra osztottam. A gombócokat egyenként kb. fél centi vastagra nyújtottam, rákentem a mákos tölteléket, két rövidebbik szélét behajtottam és felcsavartam...

Sütőpapírral bélelt szögletes kenyérsütő formába tettem a kalácsot, tetejét olajjal kekentem és 180 fokos sütőbe kb. 30-35 perc alatt megsütöttem.

Miután kihűlt, szeleteltem..

Nagyon finom! :) Imádom! :) Aki ismer, az tudja hogy oda vagyok a kelt tésztákért, na a mákosért meg végképp! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

 

vissza