Mákos háromszög Mester kelt tészta lisztből

 

Mákos háromszög Mester kelt tészta lisztből

Glutén- és tejmentesen

A tészta hozzávalói:

Hozzávalók:

- 300 gr Mester kelt tészta liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 150 ml Joya mandulás rizstej
- 1 dv M-es méretű tojás
- 50 gr cukor
- 45 gr Liga margarin
- 1 csomag Dr. Oetker porélesztő
- csipet só

 

A töltelékhez:

- 200 gr garantáltan gluténmentes darált mák
- 150 ml Joya mandulás rizstej
- 100 gr cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja 

A tészta hozzávalói közül a lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és összekevertem, hozzáadtam a porélesztőt és a lisztet majd kézi robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát. Közben hozzáadtam az olvasztott Ligát is. Meleg helyen hagytam kelni 35 percet. 

Amíg kelt a tészta, elkészítettem a tölteléket.. A mandulás rizstejet cukorral felfőztem, belereszeltem a citromhéjat, végül hozzáadtam a mákot. Alaposan összekevertem és hagytam kihűlni.

A megkelt tésztát enyhén rizslisztezett szilikon lapon téglalap alakúra, kb. fél centi vastagra nyújtottam...

..a szélesebbik oldalától feltekertem...

Majd háromszög alakúra vágtam és sütőpapíros tepsibe tettem...

Tetejüket felvert tojással kentem le...

..és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem..

A vékony tészta, sok töltelék híve vagyok, talán ez látszik is :) 

A mákos dolgokat legalább annyira imádom mint a fahéjasat! :) Próbáljátok ki, mert mennyei ez a kalács!

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza