Mákos bejgli Szafi Reform kenyér- és péksüti lisztből

 

Mákos bejgli Szafi Reform kenyér- és péksüti lisztből

Gluténmentes, tejmentes, szójamentes és keleszteni sem kell!

Imádom a mákos dolgokat, a bejglit meg konkrétan az év bármely szakában enném, nem is értem miért csak karácsonyhoz kötjük? ☺️ Így mikor megláttam Szafi új receptjét, egyből el is készítettem!

Tészta hozzávalói:

- 220 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 20 g Szafi Reform negyedannyi édesítő
- 1 g só
- 3 db M-es tojás
- 2 db M-es tojás fehérje
- 20 g frissen facsart citromlé
- 30 g Szafi Reform kókuszolaj 
- 60 g víz
+ 8 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz

Mákos töltelék hozzávalói: (én ezt dupláztam, mert mindkét rúd bejglit mákos töltelékkel készítettem)

- 85 g darált mák
- 60 g Szafi Reform eritrit
- 30 g mazsola (én ezt kihagytam, mert nem szeretem)
- 10 g bio citromhéj
- 1 db M -es tojásfehérje

Sütés előtti kenéshez:

  • 1 db tojássárga

Először a tölteléket készítettem el, ehhez a hozzávalókat egyszerűen csak összekevertem.

A tésztához a száraz és a folyékony hozzávalókat külön tálba mértem, majd a kettőt összeöntöttem és kézzel összegyúrtam. Ezután 10 percet pihentettem a tésztát. Miután letelt a 10 perc, lisztezett felületen kézzel átgyúrtam a tésztát, majd két egyforma nagyságra osztottam. Mindkét tésztából 23x18 cm-es lapot nyújtottam...

A töltelék felát egyenletesen elosztottam rajta, úgy hogy a tészta két rövidebbik szélétől kb. 1,5-1,5 cm, a felső szélén pedig 3 cm- es hely szabadon maradjon...

A tészta rövidebbik oldalát visszahajtottam...

Majd hosszabbik oldalától fogva feltekertem..

A másik tésztalappal is ugyan így jártam el. A bejgliket sütőpapíros tepsibe tettem...

Tojás sárgájával kentem le majd néhány helyen megszúrtam szívószállal.

180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb. 45 perc alatt megsütöttem.

Miután kihűlt, szeleteltem..

Nagyon könnyű, puha és illatos! ♥️

 
vissza