Lekváros bukta Mester kelt tészta lisztből

 

Lekváros bukta Mester kelt tészta lisztből

Glutén-és tejmentesen!

Hozzávalók:

- 250 gr Mester Család kelt tészta liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 140 ml langyos Joya mandulás rizstej (vízzel is tökéletes lesz)
- 4 gr Dr.Oetker porélesztő
- 1 db M-es tojás sárgája
- csipet só
- 40 gr eritrit
- 25-30 gr Liga margarin

Töltelék:

- ízlés szerint lekvár, nutella vagy csokoládé, ki mit szeret, én most anyukám saját készítésű eperlekvárját használtam

Tetejére:

- olvasztott Liga+ 1 ek Joya manduás rizstej keveréke

A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sót, eritritet és összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a langyos tejet , bele a tojás sárgáját is, majd kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Beleöntöttem az olvasztott vajat is és tovább dagasztottam. Miután összeállt a tészta, meleg helyen hagytam kelni 35-40 percet. Kelesztés után rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam a tésztát, majd kb. 3-4 mm vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam és 6 részre osztottam...

A tésztalap szélét behajtottam..

..és felcsavartam. Egy sütőtálat kikentem olajjal, megszórtam rizsliszttel (de persze sütőpapírt is lehet használni) ebbe tettem a buktákat, tetejüket vékonyan lekentem olajjal..

..és 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt megsütöttem (a sütési idő sütőnként változhat)

Tetejét porrá őrölt eritrittel szórtam meg..

Nagyon finom, illatos, habkönnyű és puha! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

 

vissza