Kolbászos-sajtos croissant Nutri-free Mix per Pane lisztből

 

Kolbászos-sajtos croissant Nutri-free Mix per Pane lisztből

Glutén,- tej- és tojásmentesen!

Első komolyabb ismerkedésem a Violife növényi sajttal. :)

A kolbászos-sajtos croissant hozzávalói a következők:

- 350 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 275 ml folyadék, nálam felesben víz+növényi tej keveréke
- 1 csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk kristálycukor
- 1 tk útifűmaghéj
- 1 tk só
- 2 ek olaj

Kenéshez:

- pici olaj és paradicsomszósz keveréke

Töltelék:

- bármi :) én most Univer pizzakrémet, kolbászt és Violife pizzára való sajtot használtam

A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a cukrot, sót, élesztőt, útifűvet és egy kanállal összekevertem az egészet. Hozzáöntöttem a lagyos tej+víz keverékét és elkezdtem dagasztani a tésztát. Mikor már egynemű lett, beleöntöttem a 2 ek olajat is és szép fényes tésztává dagasztottam. Ezután meleg helyen kb. 35 percet kelesztettem. A tésztagombócot olajozott szilikonlapra tettem..

..majd kb. 3 mm vékonyra nyújtottam..

..megkentem paradicsomszósszal...

..tettem rá kolbász karikákat..

..derelyevágóval felszeleteltem és megszórtam reszelt Violife sajttal..

A tésztát felcsavartam, kifli alakúra formáztam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem..

Meleg helyen további 10-12 percet kelesztettem, majd lekentem az olajos paradicsomszósszal, szórtam rá sajtot...

..és 180 fokra előmelegített sütében kb. 25-30 perc alatt megsütöttem...

Annyira finom! Nem is gondoltam volna hogy ilyen jóízű ez a sajt!

vissza